Reklama
Logo - Olawa24.pl

Kuchenne rewolucje zakończone. Tłum ciekawskich przed lokalem

Dodano: Autor:

Finałową kolacją zakończyły się w środowy wieczór "Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler. Znajdująca się u zbiegu ulic Witosa i  Oławskiej w Jelczu-Laskowicach restauracja "Boczek i Spółka" przemieniła się w "Chrup Chrup Kartofel".

Już na kilka godzin przed kolacją, którą zaplanowano na godzinę 19:00 przy restauracji zgromadziło się sporo osób. Mieszkańcy chcieli zobaczyć jak to wszystko wygląda "od kuchni" oraz zdobyć upragniony autograf znanej warszawskiej restauratorki. Magda Gessler wyszła do nich na kilka minut tuż po zakończeniu nagrań.

Na degustację dań zaproszono 20 osób. Nie byli to przypadkowi mieszkańcy a osoby wybrane przez właściciela lokalu. Gościom podano m.in. sałatkę ziemniaczaną na ostro; zupę ziemniaczaną z dodatkiem sosu z pora; pizzę chłopską z kaszaną, boczkiem, pomidorem i ziemniakami; placek ziemniaczany na ostro z sosem grzybowym, a na deser zasmażaną śliwkę w cieście.

- Wszystko było bardzo dobre. Wszędzie pojawiały się ziemniaki, które mają być głównym produktem każdej z potraw w nowej rejestracji. Przygotowane porcje była ogromne, ciężko było to wszystko zjeść. Niektóre z dań serwowała nam pani Magda - mówi Maria Zagórska jedna z uczestniczek finałowej kolacji.

Właściciel lokalu Rober Chrupcała pomimo zmęczenia nie kryje zadowolenia na kilka minut po zakończonej wizycie "Kuchennych Rewolucji" - Jesteśmy bardzo zadowoleni i jeszcze bardziej zmęczeni. Teraz chwila odpoczynku, ale już myślimy o stworzeniu pełnego menu dla naszych gości oraz określeniu cen. Na pewno w karcie pojawią się potrawy zaproponowane podczas dzisiejszej kolacji przez Magdę Gessler. Możliwe, że dodamy coś nowego, coś od siebie. Będziemy serwować ziemniaka w każdej postaci - pieczony, smażony, na pizzy. Obecnie blisko nam do kuchni ukraińskiej, dlatego myślę, że wprowadzimy również potrawy z tamtego regionu.

Jak zawsze najważniejszy okazał się zgrany zespół. "Kuchenne Rewolucje" pozwoliły nam zgrać obecny zespół oraz nakreślić jego plusy i minusy. Wiemy, że powinniśmy sięgnąć po nowych ludzi i ich świeżą energię, dlatego będziemy poszukiwać nowych twarzy do załogi. Czekamy na ciekawe osoby z kulinarnymi pomysłami. Jesteśmy otwarci na propozycje - dodaje Chrupcała.

W lokalu zaszło sporo zmian. Na ścianach widnieją jasne kolory i fototapeta z ziemiankami. Nowe obrusy, firanki i oświetlenie z koszy wiklinowych dodaje wnętrzu klimatu. Powstał również drewniany bar, nad którym zawisły mięsne przysmaki - szynka, boczek, kaszanka.

Zdjęcia do programu trwały od niedzieli. Data emisji odcinka jelczańskich "Kuchennych rewolucji" nie jest jeszcze znana. Magda Gessler za około miesiąc ma ponownie odwiedzić lokal, aby sprawdzić czy właściciel posłuchał jej rad w prowadzeniu restauracji.

Reklama

Komentarze (43)

[
[email protected]
Rewolucje i tak nie pomogą max pół roku i zamkną lokal :)
[
[email protected]
Syf i gowno
[
[email protected]
Co za ludzie, ja bym tam nie poszedłnawet dla darmowej michy
[
[email protected]
"Na degustację dań zaproszono 20 osób. Nie byli to przypadkowi mieszkańcy a osoby wybrane przez właściciela lokalu", no i gra! Reklama jak trzeba!!! uważam że to jest niezgodne z formułą programu... i tyle w temacie
[
[email protected]
ale wieś he he
m
maciek
Wczoraj, czyli w niedzielę zachęcony przez znajomych odwiedziłem Chrup Chrup Kartofel w Jelczu. Nieprzyjemnie padało, wiec po wejściu tym milej zaskoczył mnie mnie prosty ale gustowny wystrój. Obraz nieco psuła byle jaka zasłonka chroniąca przejście do wc, ale przy stołach siedziało parę osób. Troszkę mnie zaniepokoiło, że w większości pałaszowali pizzę. Ale grzecznie podszedłem do kontuaru pytając czy zamawia się samodzielnie czy czeka na obsługę przy stoliku. Więc już wiem, rozsiadam sie wygodnie i czekam na panią z obsługi. Za chwile zjawia się pani, zamawiam barszcz ukraiński i knedle ze śliwkami z parfait cynamonowym (brzmi świetnie). Jest 14.20, by zabić oczekiwanie sięgam po komóreczkę, odpowiadam na sms-y, wczytuję się w fejsa i czytam blog o podróży do Mongolii. Jednak silne burczenie w brzuchu przywołuje mnie do realiów. Zerkam na zegarek - 15.10! Na uwagę, że czekam już ponad 50 minut pani wzrusza ramionami i mówi, że przekazała zamówienie do kuchni. Za chwilę jest informacja - zupa zaraz będzie! Brawo, bo głód doskwiera coraz dotkliwiej. Miseczka z barszczem znajduje się o 15.15 pod moim nosem. Dziarsko ruszam do pałaszowania i zamarłem. Zupa jest ledwo letnia. Nieco już zirytowany proszę o podgrzanie zupy. Po kolejnych 5 minutach parująca zupa jest przede mną, równocześnie pani stawia knedle i czymś co przypomina nic. Trochę się dziwię, bo knedle wystygną, ale może tu taki obyczaj. Zupa nareszcie gorąca, choć ten barszcz ukraiński to nic porywającego. Mała, rozgotowana fasola, po prosty słabizna, choć ze szczyptą zielonego koperku. Może oczekiwania miałem za duże, w końcu to zupa za 6,50. Dość powiedzieć, że zjadliwa, ze wspomnieniem stołówki szkolnej z lat 80-tych. Czas na knedle. W czasie jedzenia zupy knedle 4 szt oczywiście wystygły, za to bezkształtna masa opadła nieapetyczna kałuża na talerz. Okazało się, że były to lody cynamonowe. Ciasto knedli niestety nie zachwyciło, ciężkie, ziemista i nieprzyjemnie oblepiające zęby. Podsumowując: prawie godzina oczekiwania na zupę to zdecydowanie przesada, jakość podanych dań najwyżej dostateczna. Zachęcam kucharza lub właściciela do odwiedzin Hej Sokoły w nieodległym Kamieńcu - tam to jest dopiero barszcz ukraiński!!! Niestety, nie będzie mio więcej po drodze z tym lokalem, zdecydowanie odradzam. Dużo smaczniej i szybciej można zjeść kebab w Jelczu po drugiej stronie ronda.
o
olawianka
Ten wlasciciel mial dwa czy trzy lokale gastronomiczne w olawie i wszystkie splajtowaly.
M
MarysiaU
Od jutra rozpoczynam odchudzanie, kto sie odchudza ze mna? Nie bedzie latwo ale trzeba sie wziac za siebie. Szukalam duzo w internecie i mam juz dobry sposob na chudniecie, wpiszcie sobie w google - xxally radzi jak szybko schudnac - i powiedzcie co o tym sadzicie.
o
opaska na halluksy
Gwarantuję polecić ten artykuł znajomym doskonała robota. [url=http://www.goldentop.pl/pl/URODA/aparat+hallu+forte+na+haluksy.html]opaska na halluksy[/url]
V
Vince
Very interesting tale
L
Lorenzo
How much were you paid in your last job?
D
Dexter
I'd like a phonecard, please
B
Benito
I do some voluntary work
P
Percy
Three years
U
Ulysses
Excellent work, Nice Design
A
Ahmed
I'd like to speak to someone about a mortgage
R
Reynaldo
I need to charge up my phone
C
Christopher
I love this site
M
Megan
Have you got any ?
M
Monty
I'm training to be an engineer
S
Sophie
A book of First Class stamps
M
Monty
Lost credit card
L
Lloyd
A few months
H
Hailey
We used to work together
S
Stanton
I'm on business
G
Gordon
I'd like to send this letter by
V
Vaughn
About a year
S
Sanford
Could I have an application form?
J
Josef
very best job
J
Javier
An envelope
G
George
How do you spell that? Odpowiedz
J
Jessie
Not in at the moment Odpowiedz
T
Thomas
Could you send me an application form?
L
Leroy
Wonderfull great site
L
Lionel
I'm sorry, I'm not interested
I
Ivory
I'd like to open an account
A
Abram
Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account?
V
Virgilio
Just over two years
L
Lily
Looking for work
Y
Young
Other amount
B
Bertram
International directory enquiries
O
Orlando
I'd like , please
E
Elwood
good material thanks

Dodaj komentarz: