Wyposażenie gastronomiczne wysokiej jakości pozwoli pokazać szefom kuchni pełnię kulinarnego kunsztu

Ciekawostki, Wyposażenie gastronomiczne wysokiej jakości pozwoli pokazać szefom kuchni pełnię kulinarnego kunsztu - zdjęcie, fotografia
olawa24.pl 02/09/2019 11:00

Nawet najzdolniejszy artysta nie będzie w stanie wiele zrobić, jeżeli nie będzie dysponował odpowiednimi narzędziami. Niektórzy kucharze przekonują się o tym bardzo boleśnie. Wystarczy, że wymyślone przez nich ekskluzywne danie przejdzie niewłaściwą obróbkę termiczną w wysłużonym piecu czy piekarniku – smak zmieni się na gorsze. Oczywiście niezadowoleni klienci natychmiast zawołają szefa kuchni, choć ten był w stanie zrobić nic więcej. Na szczęście restauratorzy mają już do dyspozycji sprzęt, który zapewnia optymalne warunki przygotowywania potraw.

 

Jak przyrządzić skomplikowane danie, nie tracąc przy tym nic z oryginalnego smaku oraz wartości odżywczych?

 

Powyższe zagadnienie przez wiele lat spędzało sen z powiek wszystkim specjalistom od gastronomii. Pierwszym krokiem w pożądanym kierunku okazało się wykorzystanie obiegu gorącego powietrza do podgrzewania żywności. Jednak prawdziwy przełom przyniósł pierwszy piec konwekcyjny z dodatkową funkcją naparowania. O jakości tych maszyn najlepiej świadczą konkretne liczby podawane przez producentów. Zgodnie z zapewnieniami przedstawicieli firmy Resto Quality, piece konwekcyjno-parowe powodują znacznie mniejszy ubytek masy – a więc i substancji odżywczych. W zwykłym piekarniku mięso zachowuje 60-70% pierwotnej wagi, a w zaawansowanych urządzeniach ta wartość wzrasta nawet do 95%. Dzięki naparowaniu potrawy utrzymują wilgoć, co przydaje im walorów smakowych, a na dodatek nadaje soczystego, apetycznego wyglądu.

 

Najnowocześniejsze piece konwekcyjne dają mnóstwo korzyści. Sprawdź, ile może zyskać Twoja restauracja

 

Większa sprawność energetyczna oznacza zarówno zmniejszone zużycie mediów, jak też skrócenie czasu potrzebnego do przyrządzenia jednego dania. Równomierne podgrzewanie pozwala włożyć do pieca konwekcyjnego kilka różnych potraw jednocześnie, w zależności od pojemności konkretnego urządzenia oraz posiadania stosownych półek. Co dla podniebienia najważniejsze, dzieje się to bez najmniejszego ryzyka przenikania zapachu i posmaku. Jedna maszyna jest w stanie pracować w kilku różnych trybach działania (m.in. gotowanie na parze, grillowanie, blanszowanie, smażenie etc.) – oczywiście nie jednocześnie. Dzięki czemu jeden piec konwekcyjno-parowy jest w stanie z powodzeniem zastąpić kilka innych, specjalistycznych sprzętów gastronomicznych. Do tego trzeba jeszcze wspomnieć o nadspodziewanie niskiej jak na taki stopień zaawansowania maszyny awaryjności. Dzięki przemyślanej konstrukcji oraz zastosowaniu najwyższej jakości materiałów w zasadzie jedynym zagrożeniem dla pieca konwekcyjnego są osadzający się kamień oraz inne zabrudzenia.

Reklama

Wyposażenie gastronomiczne wysokiej jakości pozwoli pokazać szefom kuchni pełnię kulinarnego kunsztu komentarze opinie

Dodajesz jako: |


Reklama




Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama
 Reklama

25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez olawa24.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

olawa24.pl z siedzibą w Oława 55-200, 3 Maja 26 pokój numer 309

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"